Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Πρώτη σε τροχαία δυστυχήματα στην Ε.Ε. η Ελλάδα



Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα 1980-2003 το ποσοστό των νεκρών σε τροχαία στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 12%, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασε μείωση. Ακόμα, η Ελλάδα έρχεται τέταρτη στη λίστα των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους(148 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων), μετά τη Λετονία (210), τη Λιθουανία (205) και την Πορτογαλία (150).




Κι έρχομαι τώρα στο πελώριο ΓΙΑΤΙ και να δούμε μαζί το ποιος φταίει. Σίγουρα δεν είναι μόνο ένας παράγοντας ή μια αιτία που φταίει για τα δυστυχήματα. Είναι πολλοί οι παράγοντες που οδηγούν στα τροχαία και θα πρέπει να τους αναφέρουμε.
Πρώτα πρώτα φταίμε εμείς οι ίδιοι γιατί δεν οδηγούμε σωστά. Δεν σεβόμαστε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν υπολογίζουμε την ανθρώπινη ζωή. Είναι μερικές παραβάσεις του ΚΟΚ που χαρακτηρίζονται θανατηφόρες, όπως οι μεγάλες ταχύτητες, το προσπέρασμα σε στροφή ή χωρίς ορατότητα, η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα πορείας. Ολες αυτές τις παραβάσεις του ΚΟΚ τις παίρνουμε αψήφιστα και τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά.


Αλλος παράγοντας των τροχαίων αυτών των ημερών είναι το αλκοόλ. Το αλκοόλ θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι σκοτώνει. Δεν σηκώνει αστεία. Αν πιούμε, ας μην οδηγήσουμε ή ας οδηγήσει το αυτοκίνητό μας κάποιος άλλος.



Είναι και άλλοι παράγοντες που προκαλούν τροχαία. Εκείνο που θα πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι στην οδήγηση χρειάζεται σύνεση, προσοχή και πιστή τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ. Αυτό επιβάλλει ο πολιτισμός μας, αυτό επιβάλλει ο σεβασμός στη ζωή και στους συνανθρώπους μας.

8 σχόλια:

Dr_MAD είπε...

Τα κινητά δεν είπες! Τα καταραμένα κινητά. Μιλάμε ακόμα και στο τιμόνι γμτ!

Λυπηρές πάντως οι στατιστικές, δείχουν την αγωγή μας... :-(

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Άστα Σοφάκι, και γω δεν πιστεύω ότι είναι μόνο μία η αιτία.

BLUEPRINTS είπε...

ως γνωστόν δεν οδηγώ... χωρίς να σημαίνει ότι δε με αφορά το θέμα που είναι όντως λυπηρό

mahler76 είπε...

@MAD
Άσε γιατρέ έχουμε μάθει τον πανικό σου όταν χτυπάει το τηλέφωνο την ώρα που οδηγείς....χαχαχα

Όσο για τα τροχαία, νομίζω σε καμία άλλη χώρα δεν οδηγούν τόσο άθλια όσο στο Ελλαδιστάν...
Είναι λυπηρό να βλέπεις οδηγούς με παιδιά μέσα χωρίς φυσικά ζώνη (αυτά είναι για τις αδερφές όχι τους άντρες προφανώς) και να κάνουν ταρζανιές με το αυτοκίνητο....

Σπύρος είπε...

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο τα τροχαία έχουν αποτελέσματα ενός πολέμου και όλα αυτα για την μαγκια και την επιπολαιότητα..ελεος..ελληναρες μου!

alienlover είπε...

είναι όλα όσα ανέφερες,τα κινητά του Μαντ και οι άθλιοι δρόμοι που κάθε χρόνο γίνονται μεγαλύτερα νεκροταφεία.

Ζώνη φυσικά ακόμα και για μικρές διαδρομές, όχι αλκοόλ,όχι κινητά και όχι γκρίνιες μέσα στο αμάξι. Για τη ζωή μας πρόκειται..

If...ιγένεια είπε...

Είμαστε πρωταθλητές στην ανευθυνότητα..

Πέρσα είπε...

Είναι τραγικό!